Home > Branches > Industrie
Wij zijn ook gespecialiseerd in

Industrie

Hygiënisch en strak maatwerk

MTA heeft ruime ervaring in de maak- en voedingsmiddelenindustrie. Wij combineren kennis van de geldende eisen en standaarden in deze sectoren met interesse in onze klanten. Jouw vraagstuk is voor ons het begin.

Wij denken met je mee om tot de beste oplossing te komen. Een SIP-unit in een brouwerij, beschermkappen voor machines, een registratiezuil bij een fabrieksingang of een palletkantelaar in een koelhuis. Wat het ook is, MTA zorgt voor maatwerk dat voldoet aan al jouw wensen en alle eisen van de specifieke situatie.

Transportband_industrie_metaal_techniek_apeldoorn
Machinebouw deegpers Europattiserie

Praktijksituatie

Een fabrikant van hartige en zoete koekjes vraagt MTA om zijn transportbandsystemen te vernieuwen. Als de strakke en hygiënische RVS-transportband er eenmaal staat, krijgen wij ook het verzoek om de grote deegpersinstallatie, de belangrijkste machine binnen het productieproces, te vernieuwen.

Op basis van uitgebreid overleg met Directie, Productie en Technische Dienst van de onderneming ontwerpt en bouwt MTA een kopie van de bestaande installatie in RVS, met enkele innovaties. De aanvoerplaat en walsopstelling worden vervangen, waarbij de werking van de succesvolle opstelling intact blijft. Omwille van de hygiëne steken de lagers van de machine verder naar buiten, en alle onderdelen zijn nu beter schoon te houden. Resultaat: een betrouwbare machine die voldoet aan alle eisen van de 21e eeuw.

Bekijk onze producten

Onze oplossingen

MTA vertaalt jouw vraagstuk naar een concrete maatwerkoplossing. Voor bakkerijen en andere levensmiddelenproducenten, maar ook voor maakbedrijven en de verpakkingsindustrie. Een selectie van onze producten voor de industriële sector:

  • Palletkantelaars
  • Transportbanden
  • Walsrollen
  • Beschermkappen
  • Tourniquetdeuren
  • SIP-units
  • Deegpersen
  • Registratiezuilen
  • Suikerwalsen
  • Koekvormstempels

Meer informatie

RVS beschermkap voor aluminiumindustrie in Vaassen

Transportbanden

Een transportband moet goed lopen én makkelijk te reinigen zijn. Wij zorgen voor de juiste afstand tussen de rollers en voor diamantvormige buizen waarop geen vuil blijft liggen.

RVS draaikasten

MTA combineert expertise in plaatwerk en mechanica voor het maken van kasten met bewegende delen. Zoals deze kledingkast in de sluis van een voedingsmiddelenbedrijf

Palletkantelaars

In diverse industrieën mag geen hout binnenkomen. MTA ontwerpt palletkantelaars in volledig RVS voor op- en overslag, zodat producten veilig worden overgezet.

Hekwerk en tourniquets

Het HACCP-systeem in de voedingsindustrie stelt hoge eisen aan de toegang voor leveranciers. Wij denken mee over een veilige inrichting van de toegangsruimte.

RVS Kasten

RVS opbergkasten op maat, afgestemd op de situatie en op jouw wensen als opdrachtgever. Formaat, indeling, sluitwerk, uithouders, muurbescherming – het is maatwerk.

SIP-units bierbrouwerij

SIP (Sterilizing-In-Place)-systemen zijn essentieel voor elke kwaliteitsbrouwerij. Wij hebben alles in huis om de RVS ketels, frames en leidingen voor deze spoelinstallaties te ontwerpen en maken.

Toegangsregistratiezuil

Steeds meer organisaties werken met toegangsregistratie. MTA levert strakke RVS toegangsregistratiezuilen, in samenwerking met een partner voor de hard- en software.

Toegangscontrole

Steeds meer organisaties en evenementen werken met toegangscontrole. MTA levert daarvoor onder andere RVS toegangspoortjes. Geheel op maat en indien gewenst met tourniquetdeurtjes.

Kisten kabinet

Om de cabine netjes te houden is een RVS maatwerk kisten kabinet een uitkomst. Onze kisten kabinetten worden desgewenst voorzien van uitvouwtrap, loopvlonder en slangenbord.

Ladenkisten vrachtwagen

Duurzame, soepel rollende RVS ladenkisten zijn ideaal voor truckchauffeurs onderweg. Wij maken ze helemaal op maat, afgestemd op jouw wensen qua formaat, greepjes en afwerking.

Bumperplaten

Geef je wagenpark extra uitstraling met fraaie RVS-bumpers. Op basis van jullie wensen maken wij ze exact op maat voor de bevestiging van achterlichten, trekhaak en andere componenten.

Assenkisten

Wij maken assenkisten die de ruimte tussen de assen van jouw vrachtwagens optimaal benutten. Gemaakt van RVS en dus bestand tegen alle weersomstandigheden.

Dagkanten

De omlijsting van liftdeuren vraagt vaak om maatwerk. Na het inmeten van de situatie maken en monteren wij voor elke verdieping dagkanten van RVS plaatwerk die naadloos aansluiten.

Machineframes liftbouw

Bij het vervangen van liftsystemen wordt een liftmachine in een bestaande situatie ingepast. Wij meten alles tot op de millimeter digitaal in en zorgen voor een precies passend machineframe.

Hydraulische krik

Voor onderhoudswerk aan grote leidingen: een hydraulische aluminium krik. Sterk genoeg om gewichten tot 7,5 ton beheerst te heffen, licht genoeg om makkelijk te verplaatsen.

Montagekasten voor verdelers

Degelijke RVS montagekasten in verschillende formaten, met poedercoating, montageplaat en hang- en sluitwerk naar wens. MTA is bevoegd om montagekasten met speciale sloten te maken.

Onderkasten

Voor de loze ruimte onder besturingskasten binnenshuis produceren wij exact passende kasten van verzinkt staal. Per situatie denken we mee over de optimale functie en uitvoering van de kast.

Elektraputten

Voor ondergrondse stroomvoorzieningen in de openbare ruimte maken wij het RVS deksel, inclusief scharnieren, uitsparingen en bevestigingsplekken voor stroomcontactpunten.

RVS straatkasten

MTA maakt robuuste RVS straatkasten voor divers gebruik. Eventueel gepoedercoat in elke gewenste RAL-kleur. Ook meerdeurs combikasten zitten in ons pakket, net als paneelbewerking op maat.

Maatwerk oliebollenbak

Voor banketbakkers maakt MTA bakapparatuur op maat. Zoals een grote dubbelwandige en geïsoleerde oliebollenbak die verrijdbaar is en na gebruik ook als tafel kan dienen.

Veilige houder zeepdispensers

In verpleeghuizen en andere zorginstellingen is veiligheid een belangrijk aandachtspunt. Wij ontwierpen een houder die alleen door medewerkers geopend kan worden.

Filterinstallaties

Van schaalmodel naar het echte werk. Voor innoverende ondernemers maken wij werkbare RVS installaties op reële grootte. Zoals een cellulose-filterinstallatie voor de waterzuivering.

Logo’s in aluminium of RVS

Wat is er mooier dan een fraai uitgesneden bedrijfslogo in metaal? Wij hebben de juiste mensen en de juiste apparatuur voor een bedrijfsbord of -zuil met uitstraling.

Menu sluiten