Ponsnibbelmachine

ponsnibbelmachine wiedemann centrum 3000Meer klanten betekent meer werk. Om sneller en meer concurrerend aan de toenemende vraag van onze klanten te kunnen blijven voldoen, hebben we ervoor gekozen een WIEDEMANN Centrum 3000/Q pons- nibbelmachine aan te schaffen.

Ponsnibbelen is het met behulp van speciaal gereedschap – stempel en matrijs – een gat in een stalen plaat “slaan” (ponsen). Wanneer er over één lijn een aantal ponsslagen wordt gemaakt, ontstaat een sleuf (nibbelen). Dit ponsen gaat met een snelheid van 300 slagen per minuut.  Uitgerust met Fanuc precisiebesturing en plaats voor veertig gereedschappen kan het plaatmateriaal onder iedere gewenste hoek in de machine komen te staan en bewerkt worden. Dit is handig bij contourwerk. De grootte van de te bewerken platen is: 400×400 tot 2500×1250.

Deze lengtes zijn geen maximale lengtes. Het is mogelijk om langere platen te bewerken. De maximale plaatdikte die de machine kan bewerken is 6mm staal en 4mm RVS. De machine werkt met behulp van een volwaardige CAD/CAM koppeling. In samenhang met deze CAD/CAM koppeling werken wij ook met Cam-software voor onze kantbank, zodat het mogelijk is om de hele werkvoorbereiding voor het plaatwerk uit te voeren in een altijd up-to-date en professionele omgeving.

 

Hieronder een impressie van de werking.